Försäljningsrekord för Volvo – 40 procents ökning av elbilar

Carl Undéhn

Carl Undéhn

4 apr 2024

Med 79.970 sålda bilar i mars månad kan Volvo Cars firar nytt rekord. Det innebär inte bara en ökning på 25 procent jämfört med samma månad förra året. Det är också flest antal sålda bilar under en månad någonsin för tillverkaren.  

Som så ofta annars heter månadens storsäljare XC60. Men enligt Volvo bidrog också deras senaste elbil EX30 till att göra mars till en rekordmånad. Hur många exemplar av Volvos minsta suv hittills som såldes avslöjas inte, men enligt färska siffror för den svenska marknaden har det hittills i år registrerats in 1.286 exemplar av EX30 här.

– Vi gör goda framsteg mot vårt årliga försäljningsmål på minst 15 procents tillväxt och under de kommande månaderna kommer vi att fokusera på att öka försäljningen av vår EX30, kommenterar Volvos kommersiella chef Björn Anwall månadens siffror.

I Europa ökade också försäljningen av eldrivna modeller med 66 procent. Totalt sålde Volvo 14.967 elbilar i regionen, som stod för lejonparten av de 18.021 elbilar som Volvo sålde globalt i mars. På den viktiga kinesiska marknaden minskade försäljningen av elbilar med 15 procent (369 sålda elbilar totalt). Detsamma gäller i USA, där försäljningssiffrorna för elbilar minskade med 66 procent (351 sålda elbilar totalt).

Räknas alla marknader ihop ökade försäljnigen av elbilar med 43 procent jämfört med mars förra året.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: