”Fyra tillverkare intresserade” – kan Fisker räddas från konkurs?

Carl Undéhn

Carl Undéhn

30 apr 2024

Att framtiden såg osäker ut var inget som Fisker sopade under mattan. När företaget blickade framåt i helårsrapporten för 2023 skrev Fisker själva att det finns ”betydande tvivel” kring den fortsatta verksamheten.

Det var i mars och sedan dess har de dåliga nyheterna avlöst varandra med rykten om konkurs, pausad tillverkning och utförsäljning av lagerbilar samt avbrutna förhandlingar med den tillverkare som uppgavs vilja investera 400 miljoner dollar i Fisker. Enligt obekräftade rykten ska de då ha handlat om Nissan, som alltså drog sig ur.

Nu kommer nya uppgifter som bjuder på en gnutta hopp om att kunna rädda företaget. Det är sajten Business Insider som citerar vad grundaren Henrik Fisker uppges ha sagt under ett möte med anställda.

– Vi har fyra bilföretag som har undertecknat sekretessavtal. Men de behöver naturligtvis tid för att göra vissa undersökningar, citerar sajten Henrik Fisker utan att ange någon källla.

Det ska handla om företag intresserade av att investera i Fisker. Vilka de är och hur stor summa det handlar om framgår inte. Ett tidigare erbjudande från ett okänt företag ska ha nekats av Fisker då summan ansågs för liten.

Fisker har hittills lanserat elsuven Ocean och våra intryck av den kan ni läsa om här.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: