Genesis gör verklighet av koncept på eldriven cabriolet

Carl Undéhn

Carl Undéhn

1 feb 2023

Hyundais lyxmärke Genesis har till slut kommit till Europa och etableringen här ska främst ske med elbilar.

För Sveriges del har lanseringen av märket däremot skjutits. Men när Genesis väl kommer ser det ut som att de till slut kan finnas en äkta eldriven cabriolet att köpa.

Det var under bilsalongen i Los Angeles förra hösten som Genesis visade upp X Cabriolet, ett koncept på en fyrsitsig eldriven cabriolet. Bilen kommer med fällbart plåttak och i det hittas också en sollucka (Moon Roof) för att kunna ta in lite av himlen även med taket uppfällt.

Vid ett möte med amerikanska försäljare har Genesis designchef Luc Donckerwolke nu bekräftat att konceptet sätts i produktion, rapporterar branschtidningen Automotive News.

Några större volymer av den lyxiga cabrioleten är däremot inte planerat. Snarare ska modellen vara en symbol för Genesis omställning till att bli ett helt eldrivet bilmärke till år 2030.

När den är tänkt att bli verklighet och några fler detaljer kring bilen meddelades inte. Redan vid presentationen av X Cabriolet var det mycket som var oklart. Konceptet uppgavs vara baserad på de tidigare visade eldrivna koncepten X Concept och X Speedium Coupe.

Problemet är att Genesis inte har avslöjat några detaljer kring batteristorlek, räckvidd eller något annat för någon av de tre bilarna.

Frågetecknen kring cabrioleten är alltså ännu många. Men nu vet vi alla fall att den blir verklighet.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: