Elbilen logo Meny

Geometry EX3 är Geelys nya lågprismodell

Volvos kinesiska ägare Geely fortsätter att lansera nya elbilsmärken. Efter premiummärket Zeekr som ska göra elbilar enligt mottot ”Inga fler tråkiga elbilar” positionerar sig nu Geelys märke Geometry i den andra änden av prisskalan.

Efter de tidigare två modellerna Geometry A och Geometry C lanseras nu modellen EX3 som är tänkt att bli en av de allra billigaste modellerna på den kinesiska elbilsmarknaden.

Geometry skapades av 2019 av Geely med grundidéen att bilmärket främst ska utveckla elbilar. Den nya elbilen som nu presenterats är en femsitsig crossover, på vilken Geometry redan börjat ta förhandsbeställningar. För att boka ett exemplar krävs en deposition på omräknat 400 kronor. Bilen i sig uppges få ett pris på endast 59 700 yuan, omkring 79 000 svenska kronor.

Geometry har dessutom sagt att EX3 kommer att finnas tillgänglig på internationella marknaden, men något datum för en lansering utanför Kina har ännu inte släppts.

EX3 kommer med 70 kW elmotor, ett batteri på 37 kWh som kan laddas från 0-80 procent på 30 minuter och en räckvidd på 322 km. Vidare kommer bilen att komma med Geelys G-link system som ger smart uppkoppling till bilen och dina digitala enheter.

Inredning ska vara anpassad för att tilltala unga köpare och i pressmaterialet sitter en maskot i form av en ko utklädd i en slags superhjältedräkt i baksätet – oklart varför.

Om bilen till slut letar sig till Europa och vad priset då landar på återstår att se.

Text: Sigge Dackevall

Carl Undéhn

Carl Undéhn

PUBLICERAD: 2021-09-27