Imove_Gunnar och Hans-Kristian2

Imove lanserar prenumeration på elbil

Carl Undéhn

Carl Undéhn

18 feb 2021

Marknaden för privatleasing har ökat under senare år och nu lanserar norska Imove sin prenumerationstjänst för elbilar i Sverige som de menar är nästa steg i utvecklingen.

Först ut är Stockholm och Uppsala där företaget hoppas få 500 prenumeranter innan årets slut.

De jämför sin tjänst med abonnemang som Netflix för streamad film och Spotify för musik och företaget lovar flexibla erbjudanden som dessutom ska vara utan bindningstid.

I den fasta månadskostnaden ingår fria mil, service, försäkring och däckbyten. Utbudet är till en början begränsat till de tre modellerna Skoda CITOGOe iV och syskonmodellen Volkswagen e-Up för 3 990 kronor i månaden, samt Volkswagen ID.3 för 7 900 kronor i månaden. Tjänsten riktar sig därmed främst till pendlare i stan, men i den fasta månadskosten ska det även ingå tillgång till vad de kallar för en större ”Fjällenbil” under tio dagar per år.

Prenumerationserbjudande Imove

Exakt vilken modell och med vilken drivlina det då handar om framgår inte, men företaget skriver att det handlar om en större, ”lite mer robust” bil med mer plats och fyrhjulsdrift.

– Tanken är ju att det ska vara en större kombibil eller SUV som man ska kunna åka långt med och få plats med bagage. Så det är en diesel eller bensinbil, men exakt vilken modell det handlar om har vi inte bestämt ännu, säger Imoves Sverigechef Magnus Engervall.

Imove säger att de med sitt erbjudande hoppas att fler ska välja elbil så att Sverige kan uppnå målet på en miljon elbilar 2030. Sedan starten i Norge 2018, där tjänsten finns i ett flertal städer, har 800 personer skaffat en prenumeration. Där är erbjuds även ett större utbud av modeller med bland annat Tesla Model 3 och Polestar 2.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: