Intresset för elbilar växer – och vi också!

Carl Undéhn

Carl Undéhn

16 feb 2022

Det behövs nog ingen utförlig beskrivning för att förstå vad vi skriver om. Sedan starten 2013 har vi här på Elbilen funderat, analyserat, testat och helt fokuserat på just bilar med eldrift.

När andra biltidningar skriver om bensinpriser har vi präntat ned texter om utbyggnaden av förnyelsebar energi.

För allting hänger ju ihop.

Elbilarna är på ett sätt endast toppen av ett isberg i en betydligt större omställning av hela samhället.

Förutom spännande bilar och ny teknik är det ju också det som gör elbilar så intressant.

Och det är roligt att se att vi inte är ensamma om att tycka det.

För både elbilarna på våra vägar och antalet läsare av Elbilen fortsätter att öka. Färska siffror från Orvesto visar att vi nu har 55 000 läsare av varje nummer – en ökning med 35 procent på bara ett år!

Till det kommer också alla läsare här på sidan och vi är glada över att det är så många som delar vårt intresse för en bättre, roligare och mer hållbar utveckling av bilvärlden.

När det första numret av Elbilen kom ut i butikerna 2013 var BMW i3 rykande färsk, Nissan Leaf lanserades i en ny version med hela 12 mils räckvidd och de första fem exemplaren av Tesla Model S registrerades in och började rulla på vägar i Sverige.

I elbilsstatistiken fick Model S ändå se sig slagen av Citroëns lilla elbil C-Zero som kom upp två exemplar fler – totalt sju stycken under 2013.

Idag rullar det över 120 000 elbilar i Sverige. Förra året registrerades 57 470 elbilar, en fördubbling jämfört med året innan, och var femte ny bil är nu en elbil.

Omställningen är i full gång och takten ökar. Så välkomna alla nya läsare. Både ni och alla andra kan räkna med fortsatt spännande läsning!

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: