Laddare med 175 kW invigs i Luleå

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

21 nov 2019

En supersnabbladdare på 175 kilowatt har öppnat i Luleå . Anläggningen, som är ett samarbete mellan Luleå Energi och Scania, är den nordligaste publika laddstationen av sitt slag i Sverige.

Laddaren är belägen vid Energigränd på Porsön i Luleå, i nära anslutning till Scania Ferruform och Luleå Energi.

– Elektrifiering av fordonsflottan, inom såväl privat- som transportsektorn, är verkligen under utveckling och vi behöver därför redan nu skapa förutsättningar för den omställningen. Vår roll som möjliggörare i dessa frågor är viktig för Luleås utveckling, säger Sofia Antonsen, utvecklingschef på Luleå Energi.

Marken laddaren står på upplåts av Scania Ferroform och vd:n Jan Trolleberg är övertygad om att samarbeten som detta behövs för att bygga ut laddnätverket.

– Scanias strävan är att vara ledande inom hållbara transporter och satsar stora resurser på elektrifiering. I omställningen till elektriska lastbilar och bussar ingår också att skapa förutsättningar för laddning av fordonen. Därför välkomnar och uppmuntrar vi initiativ som detta samarbete, som är ett utmärkt exempel på partnerskap som behövs för att möjliggöra uppbyggnaden av en laddinfrastruktur.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: