Lastbil, pickup eller gaffeltruck – provkör allt på eComExpo

Carl Undéhn

Carl Undéhn

12 sep 2023

Helgen 27-28 september är det återigen dags för eComExpo på Scandinavian XPO i Arlandastad utanför Stockholm. Vid fackmässan för fossilfria transporter ordnas ett brett program med 25 seminarier inom olika områden, som redan har presenterats.

Förutom att lära sig mer om hur vi kan ställa om till utsläppsfria transporter och kolla in nya produkter finns det så klart också möjlighet att provköra olika fordon. Och då allt från elmoppar över last- och transportbilar till den eldrivna och svenskbyggda gaffeltrucken Merlinum EA 8-600. Med en lyftkapacitet på hela 8.000 kilo lämpar den sig för riktigt tunga jobb som containrar.

Eldrivna gaffeltrucken Merlinum EA-8-600 drar sig inte för tunga jobb.

En svenskkoppling finns det även hos lastbilen Volta Zero, från svensk-brittiska Volta Trucks. Tillverkningen av deras lastbil för transporter i stadsmiljö är i gång nere i Österrike och under eComExpo går det att själv sätta sig bakom ratten.

Svensk-brittiska Volta Trucks kommer med sin Volta Zero som går att provköra.

Detsamma gäller de tunga lastbilarna Volvo FH Electric och Mercedes eActros. Även för de lite lättare transporterna finns transportbilar från Mercedes och Maxus på plats att prova. Maxus tar också med sig sin eldrivna pickup T90EV till mässan.

Maxus T90EV

Då provkörningarna dessutom sker på ett inhägnat område räcker det med ett vanligt B-körkort. Hela programmet med seminarier under eComExpo hittas här. Inträdet är gratis för besökare som kan ladda ned en fribiljett här.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: