Livlig debatt kring ”okörbar” Tesla

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

19 maj 2015

Kan ett dörrhandtag göra en bil okörbar? Ämnet har orsakat en rad artiklar och livlig debatt bland Teslaälskare sedan Consumer Reports skrivit om vad som hände deras Model S P85D. Dörrhandtaget ska fällas ut när föraren närmar sig bilen, men mindre än en månad efter de köpte bilen vägrade det att göra det.

Avslöjandet ledde omedelbart till en uppsjö artiklar om den ”okörbara” Teslan. USA Today rapporterar att Consumer Reports ursprungliga artikel även avhandlade huruvida bilen ändå skulle gå att köra med hjälp av appen, men att den biten ströks. Enligt tidningen ska Consumer Reports skribent ha kommit fram till att det inte gick efter att ha tagit sig in på passagerarsidan och klämt sig in bakom ratten.

Rapporteringen, i synnerhet USA Todays artikel, ledde till stor irritation inom Tesla Motor Clubs diskussionsforum. Många frågar sig också om det det verkligen är möjligt att bilen blir okörbar bara för att dörrhandtaget inte fungerar som det ska.

Dörrhandtag som trilskas är inget nytt för den som har följt Tesla Motors Club, men Elbilen i Sverige väljer att inte lägga sig i debatten – vi konstaterar bara att Tesla är en bil som väcker känslor. Och att deras service verkar fungera smidigt. Consumer Reports fick handtaget åtgärdat följande dag och kunde påbörja testet av den nu körbara bilen – om den nu någonsin verkligen varit okörbar.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: