Elbilen logo Meny
Nyheter

Mars rekordmånad för eldrift

Försäljningen av laddfordon accelererade i mars. Beståndet på de svenska bägarna ökade med 699 fordon, varav merparten rena elbilar. Det förra rekordet innehades av juni förra året då ökningen var 597 fordon. Ökningen är den största hittills, konstaterar Olle Johansson, vd på elkraftbranschens intresseorganisation Power Circle.
– Elbilarnas framfart denna månad är mycket positiv och utgör ett intressant trendbrott. Den gångna månaden har diskussioner om snabbladdning fått stort utrymme, vilket är gott och väl. Men den viktigaste frågan är snarare hur vi skapar en svensk infrastruktur för normal- och destinationsladdning.

420 av de laddfordon som började rulla i mars var elbilar och Nissan Leaf samt Tesla Model S såg rekordförsäljningar under månaden.

“Mars 2015 kommer att gå till historien som månaden då elbilar slog igenom i Sverige,” skriver Tibor Blomhäll på Tesla Club Sweden och konstaterar att 122 Tesla Model S levererades under månaden – fler än tre gånger så många som under de föregående tre månaderna.

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

PUBLICERAD: 2015-04-03