Konceptbilen Maserati Alfieri kan komma med eldrift, säger Fiat Chryslers vd Sergio Marchionne.

Maserati kan få eldrift

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

19 jun 2016

En eldriven Maserati kan komma att lanseras inom några år. Ägeren Fiat Chrysler funderar också på att lansera en liten citybil med eldrift, trots att man hittills har gått med förlust genom på försäljningen av Fiat 500 med eldrift i USA.

– Jag har alltid ansett att Fiat Chrysler skulle kunna kopiera Teslas ekonomiska modell, säger den italiensk-amerikanska biltillverkarens vd Sergio Marchionne till Bloomberg.

– Det vore intressant att testa den med en av våra potentiella bilar.

Nyhetsbyrån skriver att Alfieri, en konceptbil som Maserati visade upp redan 2014, skulle kunna bli aktuell med eldrift. Marchionne säger dock att den tidigast kommer efter att han går i pension, vilket kommer att ske 2019. Kommande miljölagstiftning gör även att 64-åringen tror att de flesta bilmodeller kommer att finnas som pluginhybrider och säger att Maseratis suv Levante kommer som sådan.

En mindre citybil med eldrift ingår också i planerna, detta trots att Marchionne för ett par år sedan avslöjade att företaget då gjorde en förlust på 10 000 dollar för varje såld Fiat 500e.

Men trots att han vill förse både en sportbil och en jobbpendlare med eldrift är Marchionne inte helt säker på att eldrift blir standard inom en snar framtid.

– Jag är inte lika övertygad som andra om att eldrift löser alla problem.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: