Mercedes ingenjörer krossar Tesla – med bonusvideo

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

4 dec 2017

Alla som har plockat isär en teknikpryl för att sedan sätta ihop den igen vet att man plötsligt kan sitta där med en skruv för mycket. Trots det försökte en grupp ingenjörer på Mercedes sig på att skruva isär en Tesla Model X för att avslöja dess hemligheter.

Detta i ett försök att få inspiration inför sitt eget suv-bygge, rapporterar Der Spiegel. Artikeln är på tyska, men man behöver knappast ha pluggat språket för att förstå att en artikel med rubriken ”Daimler ramponiert Tesla bei heimlichen Tests” förmodligen är läsvärd.

Här kommer en sammanfattning på svenska: Ingenjörerna stötte på samma problem som lekmän brukar drabbas av. Och det värsta av allt var att det var en hyrbil. De ska också ha buskört med bilen för att kolla hur Tesla löser problem med vibrationer och höga temperaturer. Ingenjörerna nöjde sig inte heller med att använda företegets testbana, utan körde Teslan tur och retur till Barcelona.

Samtidigt njöt bilens ägare av en semester som delvis betalades av pengarna de fick för att hyra ut sin bil. Sixt, som förmedlade uthyrningen, uppger för Der Spiegel att Mercedes bröt mot flera av villkoren. Dessutom returnerade Mercedes bilen med skador som uppgick till ett femsiffrigt – på svenska blir det sexsiffrigt – belopp.

Tidningen Elbilen skulle gärna låta sina läsare se hur buskörningen gick till, men Mercedes lär inte vara villiga att offentliggöra någon video om en sådan finns. Ni får i stället nöja er med drifting i öknen i Dubai i en video som Volt AE har laddat upp på Youtube.

 

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: