Europapremiär för MG Cyberster nästa vecka

Carl Undéhn

Carl Undéhn

30 aug 2023

MG bekräftade tidigare i år att konceptet Cyberster blir verklighet som en eldriven, öppen tvåsitsig roadster. Med det ska märket, som idag ägs av kinesiska SAIC, återgå till sina rötter. För även om MG idag har etablerat sig som ett elbilsmärke på den svenska marknaden är det nog många som fortfarande förknippar de båda bokstäverna MG med klassiska brittiska sportvagnar.

MG Cyberster

Efter premiären under bilsalongen i Shanghai i april är det nästa vecka dags för europapremiär. MG meddelar att Cyberster kommer finnas på plats under mobilitetsmässan IAA i München som pågår under nästa vecka. Besökare kommer där kunna kolla in Cyberster som kommer med klassiska sportbilsattribut, som dörrar som öppnas uppåt i så kallad lambo-stil.

MG Cyberster

De tidigare ryktena kring drivlina och effekt har också visat sig stämma. Cyberster kommer en elmotor bak och 340 hästkrafter eller fyrhjulsdrift med två elmotorer som tillsammans ger bilen 544 hästkrafter. Den senare varianten ska klara 0-100 km/h på omkring 3 sekunder.  

MG4 Xpower med fyrhjulsdrift och 435 hästkrafter.

MG tar också med sig prestandaversionen MG4 Xpower till mässan i München. Modellen säljs redan i Kina under namnet MG4 Mulan och även här är det dubbla motorer och fyrhjuldrift som gäller. Med 435 hästkrafter och ett vridmoment på 600 Nm är 0-100 km/h avklarat på 3,8 sekunder. Batteriet är på 64 kWh som ger bilen en räckvidd på upp till 38,5 mil, enligt WLTP.

Svenska priser har ännu inte presenterats för vare sig MG Cyberster eller MG4 Xpower, inte heller när de kommer hit. Men ner på kontinenten har MG4 Xpower i alla fall fått ett pris från 44.312 Euro, vilket motsvarar omkring 520.000 kronor.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: