Model 3 rullar från fabriken – vissa rullar väldigt långt

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

28 maj 2018

Tesla har ökat produktionstakten för Model 3 till 500 fordon per dygn. Detta efter att ha gjort justeringar av den del av produktionslinan där batteripaketet monteras på chassit. Detta innebär alltså att Tesla nu tillverkar 3 500 Model 3 i veckan. Nästa mål är att tillverka minst 5 000 bilar i veckan, något som enligt vd:n Elon Musks schema ska ske senast om en dryg månad.

Den amerikanska biltillverkaren har även skickat ut en uppdatering av bromssystemet. Detta efter att den ansedda konsumentsajten Consumer Reports förra veckan sågade Model 3, huvudsakligen till följd av att deras tester visat att bromsarna tog ojämnt och även att bromssträckan var betydligt längre än till och med hos Tesla Model X.

Bromsarna var dock det sista Erik Strait och Sean Mitchel ville använda sig av när de i helgen satte sig bakom ratten i en Model 3. I en livesändning på Youtube som varade i 32 timmar körde de i snigelfart för att se hur långt de kunde komma på en laddning. När bilen till slut stannade stod mätaren på 606,2 miles, det vill säga 975 kilometer.

Tidningen Elbilens redaktion är förstås imponerade. Det handlar ju trots allt om ett nytt världsrekord för längsta körsträcka på en laddning i en serietillverkad elbil. Än mer imponerande är Straits och Mitchels uthållighet.

Se hela rekordkörningen här.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!