Nu kommer minibilen Microlino till Sverige

Carl Undéhn

Carl Undéhn

31 maj 2024

Inspirationen från den klassiska minibilen BMW Isetta är tydlig. Med det är inte BMW som är avsändaren för Microlino utan schweiziska Micro Mobility System som annars är känt för sina sparkcyklar.

Nu står det klart att Microlino kommer till Sverige genom importören Louwman Sverige AB. Till sommaren är tanken att den lilla elbilen, som befinner sig i fordonskategorin L7e och kan köras med vanligt b-körkort, ska finnas här.

Sälstarten är planerad till nu i helgen (1 juni) och priset börjar på 269.900 kronor och för det får du en 2,5 meter lång och 1,5 meter bred bil med plats för två personer och ett bagage som rymmer 230 liter. För att skapa en uppfattning om vad det innebär har Microlino tidigare lovat att det är tillräckligt för tre backar med öl.

Microlino erbjuds med tre olika batteristorlekar som alla laddas direkt ur ett vanligt vägguttag. Vilken som börjar erbjudas här nämns inte, men antagligen handlar det om det stora batteripaketet på 15 kWh för 22,8 mils räckvidd.

Till en början kommer leveranser av Microlino ske i Stockholmområdet, där det även ska gå att provköra bilen. Senare ska Microlino även finnas tillgänglig i andra delar av landet.

Under bilsalongen i Geneve visades Microlino Lite, en mopedbilsversion med en topphastighet på 45 km/h. Om även den kommer till Sverige är ännu oklart.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!