Nya besked – tidigast då kommer Tesla Semi till Europa

Carl Undéhn

Carl Undéhn

19 sep 2024

Den som vill se Teslas lastbil Semi i verkligheten kan nu ta sig till Hannover och besöka den pågående transportbilsmässan IAA Transportation. Där finns Tesla Semi på plats, vilket borde tolkas som att lastbilen är på väg att lanseras även här i Europa.

När vi på Elbilen talade med Teslas representanter på plats ville de inte bekräfta saken. I stället hänvisades till att mer information skulle komma snart. Vilket det nu har gjort under en presentation under IAA Transportation. Där meddelade Dan Priestley, som leder utvecklingen av Tesla Semi, att de ser fram emot att kunna erbjuda lastbilen till europeiska kunder men att det kan sker tidigast 2026.

Tesla Semi ställs ut under den pågående mässan IAA Transportation i Hannover.

Först då räknar företaget med att lyckas öka den idag småskaliga tillverkningen av Semi för att även kunna lansera den på marknader utanför USA. Med större produktion räknar Tesla även med att kunna sänka priset på sin lastbil.

Enligt Dan Priestley är Tesla Semi redan anpassad för europeiska regler kring vikt och längd. Om det innebär att vi får en omarbetad version här är ännu oklart. Versionen som idag finns på den amerikanska marknaden, och bland annat används av Pepsi, har en totalvikt på 37 ton och enligt Tesla en räckvidd på 80 mil. I Europa kan lastbilar ha en totalvikt på upp till 44 ton, här i Sverige på på upp till 64 ton.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: