Annons:

Nya bilder på Fords nästa elbil med VW-teknik

Carl Undéhn

Carl Undéhn

13 nov 2023

Som en del av sin satsning på elbilar för Europa har Ford inlett ett samarbete med Volkswagen för att bygga bilar på deras MEB-plattform. Det första resultatet fick vi se i våras i form av en ny, mindre och eldriven version av Ford Explorer.

Lanseringen av den har skjutits upp från slutet av i år till nästa sommar. Men Ford har fler modeller med Volkswagenteknik på gång och nu har det dykt upp bilder på tester av nästa.

Om Ford Explorer kan jämföras med Volkswagen ID.4 blir nästa modell Fords tolkning av ID.5. Det handlar alltså om en crossovermodell med sluttande taklinje, vilket brukar betyda en lite sportigare framtoning.Eventuellt får den ta över det klassiska namnet Ford Capri, men det är inget som har bekräftats.

På bilderna ses en ordentligt maskerad modell vara ute och snurra på tyska vägar. Både Ford Explorer och nästa modell med MEB-teknik ska tillverkas i Fords fabrik i Köln, som ställts om till att bygga elbilar.

Nästa elbil från Ford väntas ha en hel del gemensamt med Volkswagen ID.5.

Några tekniska detaljer finns ännu inte. Med tanke på att modellen kommer dela teknik med Ford Explorer borde vi kunna räkna med samma prestanda. Det betyder bakhjulsdrift med upp till 286

Några räckviddssiffror har vi inte fått vare sig för Ford Explorer eller nästa modell, men omkring 50 mil kan vi nog räkna med.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: