Nya eldrivna koncept från Nissan och Infiniti

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

15 jan 2019

Såväl Nissan som dotterbolaget Infiniti har visat upp nya eldrivna konceptbilar på motormässan i Detroit. Nissan presenterade sin IMS, en uppföljare till IMX, även den ett koncept. Infinitis första elbil heter QX.

Nissan IMS.

Nissan IMS.

IMS är femsitsig, men två av de bakre stolarna kan fällas ned och lämna det mittersta i ensam majestät. En utmärkt plats för föraren när bilen kör sig själv, säger chefsdesignern Alfonso Abaisa och förklarar att det helt plana golvet – det är ju en elbil som inte behöver någon kardantunnel – möjliggör föt ”bakesätesföraren” att sträcka ut benen. Precis som i IMX kan framsätena vändas 180 grader.

Motoreffekten är 360 kilowatt och det snabbladdningsbara batteripaketet på 115 kilowattimmar är tänkt att räcka för 600 kilometers körning.

Infinitin bygger på samma principer som både IMS och IMX, Den enda skillnaden är att materialen i interiörenskapar en lyxigare och lite mer ombonad känsla.

Frågan är när bilarna kommer ut på marknaden. Det senaste budet är att en bil som bygger på IMX kommer någon gång efter 2020, men huruvida tekniken – och samhället – redan nästa år är mogen för helt självkörande fordon återstår att se.

Infiniti QX.

Infiniti QX.

Infiniti QX.

Infiniti QX.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: