Polestar hämtar ny designchef från Audi

Carl Undéhn

Carl Undéhn

21 aug 2024

Designen utgör en viktig del av Polestars varumärke och med det har designchefen Maximilian Missoni spelat en viktig roll i att forma märket. Men efter sex år lämnar han nu Polestar och ersätts av Philipp Römer, som sedan 2021 lett arbetet med exteriördesignen hos Audi.

Precis som sin föregångare Maximilian Missoni har också Philipp Römer en lång bakgrund inom Volkswagenkoncernen. Hos Audi har han bland annat arbetat med designen hos modeller som Audi A6, e-tron och e-tron GT.

– Polestar är förebilden för ett designdrivet bilmärke och det är en stor ära för mig att få ansvaret för designavdelningen. Jag ser fram emot att arbeta med det kreativa teamet för att designa nästa generations Polestar-bilar, säger Philipp Römer.

Om bytet även kommer innebära några ändringar i designspråk hos Polestar återstår att se. Efter att i år ha lanserat Polestar 3 och Polestar 4 står sedanen Polestar 5 på tur, som ska komma nästa år. Både den och rodstern Polestar 6 som är planerad till 2026 har båda vistas som prototyper.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: