Polestar och Cake lanserar ännu en gemensam elmoppe

Carl Undéhn

Carl Undéhn

14 dec 2022

Polestars koncept på den eldrivna roadstern 02 är en läcker skapelse på många sätt. Men det som verkligen sätter pricken över i är den ljusblåa färgen, som kallas Sky Blue.

Om du hör till dem som föll platt för bilen när den visades på elbilsmässan eCarExpo i Stockholm i våras var det lägga att lägga en beställning på första exemplaren av Polestar 6, som blir namnet på serieversionen av modellen som lanseras 2026.

Polestar 6

De första 500 bilarna kallas Polestar 6 LA Concept Edition och kommer tillverkas i just färgen Sky samt med konceptets speciella fälgar. För alla som inte hann säkra ett exemplar (de tog slut på en vecka) kommer Polestar nu med ett tröstpris.

I ett nytt samarbete med Cake, den svenska tillverkaren av eldrivna motorcyklar och mopeder, lanseras nu ännu en Cake Makka Polestar Edition. Och den här gången får den begränsade upplagan färgen Sky Blue.

Dämpare från Öhlins

Utöver det kommer Polestar-versionen av elmoppen med smalare strålkastare fram och dämpare från Öhlins, som även står för dämparna i Performance-paketet hos Polestar 2.

Pakethållaren bak går att ta av för att där montera hållare för större prylar eller ett extra säte.

Toppfarten är 45 km/h och två körlägen för en räckvidd på upp till 5 mil med batteriet på 1,5 kWh.
Priset är 53 000 kronor och mopeden säljs av Cake samt genom Polestars webbshop.

Poelstar och Cake har samarbetat tidigare med en exklusiv version av Makka som då hade den typiska Polestar-färgen Snow White.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: