Polestar samarbetar med Zaptec för V2G-lösningar

Carl Undéhn

Carl Undéhn

4 jun 2024

Polestar står i startgroparna för att börja leverera de båda nya modellerna Polestar 3 och Polestar 4. I samband med det erbjuds kunder nu även att lägga till laddboxen Zaptec Go genom ett nytt samarbete med det norska laddboxföretaget Zaptec. Erbjudandet gäller från och med idag och innefattar installation samt service av laddboxen, som har en effekt på 22 kW.

– Samarbetet med Zaptec är ett viktigt steg i att förse våra europeiska kunder med sömlösa och effektiva hemmaladdningslösningar inför de första leveranserna av våra två elektriska prestanda-SUV:ar Polestar 3 och Polestar 4, säger Lutz Stiegler som är teknisk chef hos Polestar.

Polestars kommande elbilar kan inte bara ta emot ström för att ladda batteriet utan även dela med sig av den genom Vehicle to Load (V2L). På sikt kan bilarna då även bli en del av och bidra till att balansera elnätet genom Vehicle to Grid (V2G). För det krävs laddboxar som klarar bidirektional laddning, något som Polestar nu inleder tekniskt samarbete kring med Zaptec.

– Genom att ingå detta partnerskap ger vi oss ut på en otroligt spännande resa i Europa, speciellt med vår vehicle-to-grid-teknik”, säger Kurt Østrem som är vd för Zaptec.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!