Elbilen logo Meny

Polestar uppnådde sina försäljningsmål för 2021

Under förra året registrerades 2 855 exemplar av Polestar 2 i Sverige. Totalt sålde Polestar ungefär tio gånger så många bilar globalt – eller 29 000 stycken – vilket också var målet för 2021.

Året innan var siffran 10 104 vilket betyder att Polestars försäljning steg med 185 procent under 2021. Om ökningen fortsätter att hålla i sig kan Polestar alltså uppnå ytterligare ett mål som är 290 000 sålda bilar om året 2025.

– Vi levererar i enlighet med våra mål. Det är en enormt spännande tid för varumärket Polestar med nya marknader och modeller som kommer att stötta de ambitiösa tillväxtplaner vi har gett oss själva, säger Polestars vd Thomas Ingenlath.

Under 2021 lyckades Polestar nästa fördubbla antalet länder där bilarna säljs, från 10 till 19. I år ska försäljningen utökas till fler marknader i bland annat södra Europa och Mellanöstern för att 2023 finnas i 30 länder.

Antalet fysiska butikerna växte för att nu vara 100 stycken och utanför Göteborg öppnades också den första så kallade Polestar Destination där det även går att provköra bilar.

Senare i år ska märkets nästa modell Polestar 3 lanseras, en elsuv som kommer att dela teknik med Volvos eldrivna ersättare till XC90. Det innebär bland annat att den kommer med Lidar-sensor för avancerad självkörning och enligt tidigare uppgifter ska Polestars suv skilja sig från Volvos genom att ha mer effekt.

Polestar 3

Thomas Ingenlath har i en tidigare intervju även sagt att Polestar 3 inte kommer erbjudas med säten i tre rader.

– Jag har inget emot tre sätesrader generellt. Med två rader ger det mer möjligheter att ge bilen den där aerodynamiska taklinjen, sa han i december till amerikanska Car and Driver.

Plats för sju personer blir det nog inte heller i modellen Polestar 4 som kommer 2023. Den uppges bli en mindre och sportigare elsuv som ska rikta sig till en bredare kundgrupp med ett pris på omkring 400 000 kronor.

Året efter lanseras sedanen Polestar 5 och även om de tekniska detaljerna ännu inte avslöjats har Polestar redan bjudit på inblickar i vad som sägs vara den nästan färdiga designen.

Polestar 5
Carl Undéhn

Carl Undéhn

PUBLICERAD: 2022-01-12