Rekordförsäljning av Tesla S i USA

Fredrik Sandberg

Fredrik Sandberg

1 okt 2014

September månad i år var Teslas bästa månad, någonsin i USA. 2500 bilar landade hos sina nya ägare, vilket är 200 fler än förra rekordmånaden mars 2013.

Det går snart inte en dag utan att analytiker, både professionella och självutnämnda, med bestämdhet menar att Teslas försäljning har börjat/kommer att börja dala, så fort man fått ut sina bilar till alla early adopters och förmögna som vill ha en ny leksak. Snart torkar orderingången upp och det kommer att bli svårt med likviditeten. Och alla kommer att köra bensinbil igen och allt kommer att vara som vanligt igen.

Säljrekordet i september berättar någonting helt annat. Fler och fler upptäcker premiumkänslan det innebär att köra på eldrift. Nu beror en del av septemberförsäljningen på att man byggt ut fabriken under sommaren, och fick vissa problem att få ut bilar i augusti, men oavsett blir inga bilar stående. Beställer man en Tesla S i Sverige i dag, får man vänta tills nästa år, enligt uppgifter till Elbilen i Sverige, något som tyder på hårt tryck på fabriken i Fremont.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: