Rekordstort intresse för elbilsmässan eCarExpo

Lotta Hedin

Lotta Hedin

12 feb 2020

Elbilsmässan eCarExpo som arrangerades på Friends Arena i Solna den gångna helgen lockade rekordmånga besökare – 14 650 personer. Det är tre gånger fler än när mässan anordnades i Nacka Strand 2016 och omkring 40 procent fler än på Svenska Mässan i Göteborg i november.

– Nu har intresset för elektrifieringen av våra bilar gått från att vara ett specialintresse för nördarna, till något som angår alla och hela familjerna. Det är kul att uppleva, och bäddar för att vi kan fortsätta vår expansion med eCarExpo i hela Norden, säger Gunnar Dackevall, mässchef och grundare av eCarExpo.

Även intresset från media var stort – till mässan hade 105 journalister och medierepresentanter ackrediterat sig, vilket är nästan dubbelt så många som det tidigare rekordet från Svenska Mässan i Göteborg.

Bland de 77 utställarna fanns en majoritet av bilmärkena i Sverige på plats. Bland andra visades nya Polestar 2, Volkswagens ID3, Audi e-tron Sportback, Mazda MX-30, Honda e, konceptbilen BMW iNext och Harley Davidsons eldrivna LiveWire.

Mässan arrangerade också en rad seminarier om livet med elbil i Sverige och besökarna kunde provköra 24 olika bilmodeller på en 600 meter lång inomhustestbana för laddbara bilar, något som visade sig bli mycket populärt.

Bara BMW och Mini räknade till 421 provkörningar under helgen. Även Kia hade rusning till provkörningen.
– En timme efter mässans öppnade på lördagen hade vi fulltecknat med provkörningar – det här slog till och med rekorden på eCarExpo i Göteborg, säger Mats Carlström, marknadschef för KIA.

– Vi har aldrig upplevt ett så stort, brett och genuint intresse för elektrisk mobilitet i Sverige som nu. Kunskapen hos besökarna ökar, och vi märker hur folk verkligen förstår och tar till sig att elektrifieringen av fordonsflottan kommer att påverka samhället och folks liv i grunden, kommenterar Martin Jonsson, vd för DEFA Sverige, ett av de ledande laddteknikföretagen och huvudpartner på eCarExpo.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!