Rekordstort intresse för elbilsrallyt

Fredrik Sandberg

Fredrik Sandberg

12 sep 2014

Årets upplaga av Oresund Electric Car Rally slår alla rekord, enligt arrangörerna. Även Elbilen i Sverige kommer att delta i tävlingen, i en Tesla Roadster!

”Intresset har varit större än någonsin och startlistan är fulltecknad sedan flera veckor”, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande. Hela 70 bilar kommer att ställa upp.

Det var från början tänkt att 60 bilar skulle delta, men på grund av det stora intresset lyckades man klämma in ytterligare 10.

”Begränsningen i antalet bilar ligger inte i laddningen utan i energimätningen efter lördagens körning. I dagsläget har vi därmed 70 startande bilar, varav tre kör utanför tävlingen. Det är just energimätningen som gör OECR unikt. Rallyt är världens största elbilstävling där lägsta energiförbrukning är ett av tävlingsmomenten.”

I anslutning till rallyt kommer man även att försöka komma i Guinnes rekordbok för kategorin världens största elbilsparad (Largest Parade of Electric Cars). Elbilsförare som inte deltar i rallyt kan delta i eventet.

”Försöket att slå det gamla rekordet från Japan (100 elbilar) inleds kl 16.00 den 21 september när bilarna kör från Friend´s Arena med poliseskort över Öresundsbron i riktning mot Danmark.  Omkring kl. 16.30 har kortegen nått Field’s parkering där det också finns möjlighet att ladda. OECR är inte arrangör men stöder det och uppmanar alla att vara med. Händelsen kan bli en positiv nyhet om elbilar i Sverige och Danmark – och globalt! Möjligheten finns ju också att slå vårt eget rekord nästa år!”

Vill du delta i rekordförsöket anmäler du dig på: http://regionh.dk/elbiler/verdensrekord där du officiellt blir registrerad för Guinness world record. På Facebook (https://www.facebook.com/electricparadecph)  finns också en del praktisk information.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!