Renault och Volvo visar snabbladdande transportbilar

Carl Undéhn

Carl Undéhn

4 apr 2024

Förra hösten meddelade Volvo Group och Renault att de ska samarbeta kring utveckling och tillverkning av eldrivna transportbilar. Nyligen gick vi veta att namnet på det gemensamma bolaget, där även franska logistikföretaget CMA CGM ingår, blir Flexis.

2026 ska tillverkningen komma igång i Frankrike med en rad olika transportbilar som då ska använda en nyutvecklad plattform. Den kommer med 800-voltssystem för snabb laddning, något vi hittills inte sett hos eldrivna transportbilar där snabbladdning sällan har prioriterats då laddning väntas ske över natten i depån.

Nu visar Flexis också smakprov på tre kommande modeller. De visar på olika höjd- och storleksalternativ och Flexis trycker på just flexibiliteten med den nya plattformen. Förutom snabb laddning ska den även erbjuda en rad uppkopplade och digitala tjänster för att planera turer.

Volvo Group och Renault har båda investerat 300 miljoner euro var i Flexis. Satsningen väntas växa snabbt och bli lönsam då marknaden för eldrivna transportbilar kommer tredubblas fram till 2030, enligt Flexis.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: