Elbilen logo Meny
Nyheter

Så blir leasingkostnaden för Polestar 2 – och här är förmånsvärdena

Polestar tillkännager nu priser för elbilen Polestar 2. Privatleasingen landar på 5 499 sek för månad 1, vid 36 månader, 1 500 mil/år och 20 procent kontantinsats. Inklusive tre års originalservice och underhåll, samt hämta-/lämna vid service.

Polestar 2 uppfyller kraven för en klimatbonus på 60 000 sek vilket reducerar månadspriset under de 36 månaderna till 3 832 sek/månad.

Förmånsvärde är satt till 3 761 kronor vilket ger en månadskostnad på
2 070 kronor netto vid 55 procent marginalskatt.

Lanseringsversionen av Polestar 2 har en hög utrustningsnivå. En femdörrars fastback med ett batteri på 78kWh som ger en räckvidd på upp till 500 kilometer. Bilen har en drivlina med två elmotorer på totalt 300 kW, som gör att modellen är fyrhjulsdriven. De två motorerna levererar tillsammans 408 hästkrafter och ett vridmoment på hela 660 Nm, vilket räcker för en acceleration från 0–100 km/h på mindre än 5 sekunder.

Som den första bilen i världen kommer Polestar 2 med ett integrerat infotainmentsystem baserat på operativsystemet Android Automotive.

“Att erbjuda flera alternativ av finansiering går helt i linje med Polestars affärsmodell och strategi; det skall vara enkelt att äga och använda en Polestar. Privatleasing kommer att erbjudas som ett av flera alternativ till kontantköp”, skriver Polestar i en pressrelease.

– Polestar 2 är ett spännande koncept: helelektrisk, uppkopplad, kraftfull och med en fantastisk design, säger Thomas Ingenlath, CEO, Polestar.

– Med konkurrenskraftiga villkor och bra specifikationer har elektromobilitet aldrig varit så här lockande.

Alla Polestar-bilar säljs online, direkt från Polestar. Varumärket kommer att fortsätta öppna Polestar Spaces på centralt belägna platser i städer runt om i världen.

Kontantpriset för Polestar 2 är från 659 000 kr, inklusive originalservice och -underhåll under de första tre åren. Leveranserna börjar 2020.

Fredrik Sandberg

Fredrik Sandberg

PUBLICERAD: 2019-11-14