Så här kan Nissans nästa elbil se ut

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

30 okt 2019

Nissan har visat upp ett nytt elbilskoncept. När, eller ens om, Ariya kommer ut på marknaden är oklart. Den japanska biltillverkaren gör dock ingen hemlighet av att formspråket förmodligen kommer att influera deras kommande elbilar.

Bilen, som premiärvisades på motormässan i Tokyo, är en suv med dubbla motorer. Längden och bredden är båda omkring en decimeter större än Nissan Leaf. Att den påminner så mycket om konceptbilen IMx är ingen slump, då det är en vidareutveckling.

Precis som föregångaren har Ariya en betydligt lyxigare interiör än Leaf, något som företaget anser vara en självklarhet när de självkörande bilarna får sitt genombrott. Då kommer kunderna att efterfråga loungekänsla, förutspår Nissan.

Men även om den dagen ligger många år in i framtiden lär vi förmodligen snart få se en Nissan som påminner om Ariya rulla runt på våra vägar. Nissan skriver i ett pressmeddelande att ”Även om det här är en konceptbil, är det inte alls osannolikt att vi inom en snar framtid kommer att kunna se detaljer från exteriördesignen och den okonventionella interiören i serieproduktionen.”

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!