SEAT lanserar sex elbilsmodeller – med priser från 20 000 euro

Fredrik Sandberg

Fredrik Sandberg

3 apr 2019

SEAT presenterar på sin årliga presskonferens i Martorell i dag sin strategi för elbilar. I början av 2021 kommer att inkludera sex elhybrid- och sex laddhybridmodeller. Den elektriska versionen av Mii och el-Born kommer att bli märkets två första helelektriska modeller medan nya generationen av Leon och Tarraco kommer att finnas som laddhybrid, meddelar företaget i ett pressmeddelande.

Även Cupra Leon och Cupra Formentor kommer som laddhybrider.

Seat kommer även att utveckla en ny bilplattform i samarbete med Volkswagen, en mindre version av Volkswagens MEB-plattform. På den kommer flera bilar med cirka fyra meters längd av olika märken, bland annat SEAT, att tillverkas. Målet med den nya plattformen är att utveckla prisvärda elbilar med ett ingångspris på under 20 000 euro. Mer än 300 ingenjörer deltar i detta projekt i Spanien.

– Seat får nu en tydligare roll i Volkswagenkoncernen och tack vare våra resultat har vi gjort oss förtjänta av den nya elbilsplattformen. För första gången kommer SEATs tekniska center att utveckla en plattform som kan användas av fler märken över hela världen, säger Seats vd Luca de Meo.

– SEAT har en ny roll i Volkswagenkoncernen och får ännu mer ansvar. Årets framgångar understryker SEATs potential att utnyttja tillväxtmöjligheter och öppna nya marknader. Projektet med den mindre elbilsplattformen är ett stort steg mot en ännu mer prisvärd elmobilitet. SEAT kommer att förverkliga den första elbilen som utformats särskilt för stadskörning, säger Volkswagen AG:s vd Herbert Diess.

Den elektriska offensiven rör mer än nya modeller och omfattar även en mikromobilitetsstrategi som SEAT ska leda åt Volkswagenkoncernen. Den nyligen presenterade SEAT Minimó-konceptbilen som ingår i denna strategi och Seats elektriska eXS kickscooter är två exempel på mikromobilitetslösningar för stadstrafik som framförts av företaget.

Bildtext: Seats vd Luca de Meo och Volkswagen AG:s vd Herbert Diess.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: