Skjutdörrar öppnar för nya spekulationer kring elbil från Apple

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

27 maj 2016

Apples nya butik i San Francisco har gigantiska skjutdörrar, vilket har gett spekulationerna om att elbilar ska säljas vid sidan av mobiltelefoner och datorer en vitamininjektion.

Teknik- och designsajten Wired, som har lagt upp en Youtubevideo från den nya butiken, konstaterar att dörrarna är som gjorda ”för att sälja mycket större saker” än vad Apple säljer i dag. En teori som förstås välkomnas av webbsajten Appe Car Fans.

Det är lite som när någon påstår att brödrosten skickade ut en skiva med ett porträtt föreställande Jesus: En del ser det som ett tecken på att något stort är på gång att ske.

Journalister brukar vara hälsosamt skeptiska när de får telefonsamtal om teknikålderns svar på Turinsvepningen, men när det handlar om Apples elbil är de inte alls lika tveksamma.

Reuters såg till exempel inte bara brända brödsmulor när de i veckan rapporterade att Apple har diskuterat teknikfrågor med laddföretag. Det den icke namngivna källan berättar för nyhetsbyrån tolkas som att något är på gång.

Spekulationerna kring Apples eventuella elbilsplaner har haft flera toppar det senaste året. En sådan var när det stod klart att flera experter på förarlös teknik hade gått över från Tesla till Apple.

Apple själva tiger. Även det kan bara betyda en sak, anser de som önskar att deras nästa produkt blir en elbil.

Hur det än ligger till så är den nya butiken designad av arkitektfirman Foster and Partners ett snyggt inslag i San Franciscos stadsbild.

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: