Sono Sion visar upp insidan – med lav som ska rena luften

Lotta Hedin

Lotta Hedin

2 sep 2019

Nästa år ska produktionen av Sono Motors elbil Sion starta hos Nevs i Trollhättan. Utsidan på den kommande solcellstäckta bilen har visats tidigare, och nu har det tyska företaget även visat upp bilder på hur insidan ska se ut.

Mest iögonfallande är laven som syns i panelen i framsätet.

Enligt Sono Motors handlar det inte bara om utsmyckning – ”Islandslaven (Island moss) bidrar till ett behagligt inomhusklimat genom att reglera luftfuktigheten och filtrera upp till 20 procent av partiklarna från luften” skriver företaget.

Bilen och medföljande app ska vara särskilt anpassad för car-sharing, och bilen kan även användas som energilager genom tvåvägsladdning.

”Designen av Sions insida tar hänsyn till den varierade användningen av bilen, genom en ändamålsenligt robust och slittålig interiör”, skriver Sono Motors.

Infotainmentsystemet styrs via en tiotumsskärm på mittkonsolen, och framför ratten sitter en sjutumsskärm.

Serieproduktionen är planerad att starta under andra halvan av nästa år. Bilen kommer utrustas med ett 35 kwh batteripack och ha en räckvidd på 255 km på en laddning. Solcellerna på bilen uppgs ska kunna plussa på räckvidden med 30 km per dag.

Grundpriset för Sion är 16 000 euros plus batterikostnad, som företaget uppskattar kommer ligga på cirka 9 500 euros. Sono Motors planerar att erbjuda kunder att antingen köpa loss batteriet, eller att hyra det. Ungefär som upplägget sett ut för Renault Zoe med andra ord.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: