Svensk premiär för tre nya elbilar

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

22 jan 2020

Tre helt nya elbilsmodeller visas upp när elbilsmässan eCar Expo kommer till Stockholm i februari. Förutom att de är helt utsläppsfria har Volkswagen ID3, Honda e och Mazda MX-30 något annat gemensamt: De är relativt billiga.

Alla kostar omkring 350 000 kronor i basutförande, alltså en bit under 300 000 kronor när bonusen på 60 000 kommer.

Vilken ska man då välja? Det beror på – alla har sin egen karaktär. Volkswagens elbil har en räckvidd på 330 kilometer enligt den nya testcykeln WLTP. Detta med det minsta batteripaketet på 45 kilowattimmar.

Behöver man en bil med ännu längre räckvidd finns versioner med batteripaket på 58 och 77 kilowattimmar, varav det största ger en räckvidd på 550 kilometer. ID3 är långräckviddaren i premiärtrion.

Batteripaketen i Hondan och Mazdan är lite mindre, drygt 35 kilowattimmar, vilket ger en räckvidd på omkring 200 kilometer. Och medan Hondan är en liten citybil med hyllad retrodesign är Mazdan mer anpassad till turer med familjen.

Utöver dessa visas många andra elbilar upp på mässan, som äger rum på Friends arena den 7 till 9 februari. Ett 20-tal modeller kan även provköras på den 600 meter långa testbanan inomhus.


Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: