Tesla bekräftar igen – då kommer nya Roadster

Carl Undéhn

Carl Undéhn

25 jul 2024

2020 kom och gick, men någon ny Tesla Roadster fick vi inte se. Men att tillverkningen skulle dra igång då var den ursprungliga planen, när bilen visades upp första gången redan 2017. Sedan dess har den nya Roadstern – som inte ska blandas ihop med Teslas första bil från 2008 – blivit en följetong i nyhetsrapporteringen. Ibland har det även ifrågasatts om den överhuvudtaget blir. En hel del av tekniken som utlovades med den nya Roadstern ska också ha letat sig in i Tesla Model S Plaid.

Men under samtalen efter att Tesla presenterade sin senaste kvartalsrapport i veckan fick chefen Elon Musk även frågor kring nya Roadster.
– När det gäller Roadster har vi slutfört det mesta av konstruktionsarbetet. Och jag tror att det fortfarande finns en del uppgraderingar som vi vill göra, men vi räknar med att vara i produktion med Roadster nästa år. Det kommer att bli något speciellt, svarade Elon Musk.

Redan i början av året lovade Elon Musk att på plattformen X att nya Roadster kommer visas innan slutet av året och börja levereras under 2025. Då i samband med att han meddelade att de ökat designmålen för bilen, utan att gå in på vad det handlade om. Han sa då också att nya Tesla Roadster ska kunna göra 0-60 mph (0-96,6 km/h) på under en sekund. Det är snabbare än de 1,9 sekunder som det har talats om tidigare.

I samband med att premiären av Teslas självkörande robotaxi sköts upp från augusti till den 10 oktober betyder det enligt Teslas chef en möjlighet att visa något mer under eventet. Det öppnade för spekulationer att Tesla då även kommer att visa den länge utlovade billigare bilen som ofta går under namnet Model 2. Eventuellt får vi då i stället se raka motsatsen till en billig modell, nämligen den kraftigt försenade nya Tesla Roadster.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: