Tesla börjar erbjuda snikversion av Model 3

Carl Undéhn

Carl Undéhn

19 aug 2024

När vi ska beskriva interiören hos Teslas bilar är det lätt hänt att det används ord som “minimalistiskt” och “avskalat”. Det gällde även vid uppdateringen av Model 3, då Tesla förvisso höjde kvalitetskänslan på insidan men samtidigt skalade bort ännu mer. Bland annat blinkersspaken, som ersatts med knappar på ratten.

Nu har Tesla börjat erbjuda Model 3 med ännu mer avskalad interiör på den mexikanska marknaden. Och kanske visar den på hur Tesla tänker sig att en mer prispressad version av Model 3 kan komma att se ut även på andra marknader. Priset för den nya instegsversionen börjar på 749.000 mexikanska dollar, vilket motsvarar 418.000 kronor. Det är nästan 100.000 kronor mindre än vad bakhjulsdrivna Model 3 börjar på här som i nuläget kostar från 513.170 kronor.

Tyg i stället för veganskt läder. Är det något vi får se hos Model 3 även här hos oss?

Det handlar alltså om den bakhjulsdrivna instegsversionen Model 3 Standard Range som i Mexiko nu går att beställa med mörk textilklädsel på stolarna, till skillnad från det veganläder som annars erbjuds. Skärmen i för baksätespassagerarna som kom med uppdateringen har också plockats bort och det samma gäller värmen i ratten och sätena. Något som kanske inte har högsta prioritet på den mexikanska marknaden.

Med uppdateringen sänkte Tesla också ljudnivån på insidan, delvis genom att använda akustikglas. Hos den nya instegsversionen i Mexiko är det något som endast finns i framsätet och även stämningsljuset i olika färger har tagits bort.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: