Tesla Model Y på väg bli Europas mest sålda bil i år – med hjälp av Sverige

Carl Undéhn

Carl Undéhn

23 nov 2023

Här hemma i Sverige är Tesla Model Y ända sedan våren toppat listan över landets mest registrerade bil. Takten i antalet registreringar minskade något i oktober och det återstår att se hur den pågående strejken påverkar Teslas möjligheter att få ut bilar på vägarna.

Men mycket tyder på att Model Y blir årets mest sålda bil. Inte bara här utan i hela Europa – och det tack vare Sverige. Det skriver branschtidningen Automotive News som har omvärderat siffrorna för nybilsregistreringen inom EU, EFTA och Storbritannien.

De ursprungliga siffrorna för januari till oktober visade att Tesla Model Y hamnade knappt bakom Dacia Sandero. Men då saknades siffrorna från en del marknader, inklusive Sverige. Här har det blivit betydligt fler Model Y än Sandero på vägarna de senaste tio månaderna.

När alla marknader räknats samman visade det sig att Tesla Model Y hamnade före Dacia Sandero över 15.000 exemplar. Med tanke på Teslas vana att maximera leveranserna under den sista månaden i varje kvartal är det därför mycket som talar för att Model Y kommer behålla sin ledning framför Sandero.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!