Teslas motdrag mot strejken – stämmer Transportstyrelsen

Carl Undéhn

Carl Undéhn

27 nov 2023

Det har gått fyra veckor sedan fackförbundet IF Metall inledde sin strejk som Teslas svenska verksamhet, TM Sweden. Orsaken är att IF Metall vill få till ett kollektivavtal för de anställda, vilket Tesla hittills har vägrat.

En rad LO-förbund har de senaste veckorna infört sympatiåtgärder. Med det ska bland annat inga bilar från Tesla lossas i hamn, lokaler bli utan städning och sedan förra veckan ska Tesla heller inte få några brev eller paket från Postnord.

Tesla har knappt uttalat sig om konflikten de senaste veckorna. Men nu kommer ett motdrag när Tesla stämmer svenska staten, rapporterar Dagens Industri. Rent konkret är det en stämning mot Transportstyrelsen som endast använder Postnord som leverantör av nya registreringsskyltar till bilar som ska registreras in. Något Tesla inte får tillgång till när Postnord stoppar utdelningen av post till företaget.

Senare under dagen framkom det att Tesla även stämmer Postnord.

”Detta beslag av registreringsskyltar utgör en diskriminerande attack utan något som helst stöd i lag riktad mot Tesla”, skriver Tesla i stämningsansökan som Dagens Industri tagit del av.

Tesla kräver nu att de ska få hämta registreringsskyltarna så längre den rättsliga processen kring fallet pågår.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!