Tillverkning igång av Polestar 4 – då kommer den hit

Carl Undéhn

Carl Undéhn

15 nov 2023

Lanseringen av elsuven Polestar 3 blev uppskjuten från i år och väntas nu börja byggas under nästa vår. Med Polestar 4 håller tidsplanen däremot. Nu meddelas att tillverkningen av crossovernmodellen har dragit igång ägaren Geelys fabrik i Kina.

Där kommer den också börja levereras till kunder innan årsskiftet. Till Sverige och övriga marknader väntas leveranserna komma igång under början av nästa år, men mer exakt datum än så nämns inte.

Polestar 4 mäter 4,89 meter på längden, vilket gör den något kortare än Polestar 3.
Det blir tillverkarens snabbaste modell hittills där den fyrhjulsdrivna versionen med 544 hästkrafter klarar 0-100 km/h på 3,8 sekunder.

Polestar 4 kommer även i en bakhjulsdriven version som då bjuder på 272 hästkrafter.

Båda versioner har ett batteri på 102 kWh som ska kunna snabbladdas med en effekt på 200 kW. Med fyrhjulsdrift anges räckvidden till 56 mil, med bakhjulsdrift upp till 60 mil.

Polestar 4 Dual Motor Long Range får också en ny funktion där du kan välja mellan att maximera räckvidden genom att endast använda den bakre elmotorn eller få mer prestanda genom båda motorer. 

Men det som sticker ut mest är att Polestar 4 saknar en traditionell bakruta. För sikten bakåt finns det istället en kamera som visar vad den ser på en digital backspegel.

Svenska priser har ännu inte presenterats.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!