Uppgift: Eldrivna BMW 5-serie även som kombi

Carl Undéhn

Carl Undéhn

16 feb 2022

Nästa år ska väntas BMW presentera en ny generation av 5-serien som då också kommer erbjudas med eldrift. Det har BMW indirekt bekräftat och det har dykt upp bilder på tester med kamouflerade prototyper.

Anonyma källor hos BMW ska nu ha avslöjat en del om planerna kring den eldrivna versionen av 5-serien till amerikanska BMWBlog. Den ska lanseras redan nästa år och får samma drivlina, batteripaket och räckvdd som BMW i4 vilket innebär 59 mil enligt WLTP.

Modellen, som väntas heta i5, ska erbjudas i tre versioner där instegsversionen blir bakhjulsdrivna i5 eDrive40 med 340 hästkrafter.

i5 xDrive40 kommer med fyrhjulsdrift från två elmotorer, men källorna kan där inte ge någon uppgift kring effekten. Däremot att toppversionen i5 M50 kommer få över 540 hästkrafter.

Intressant för den svenska marknaden är uppgiften om att BMW planerar att lansera en i5 Touring, alltså en kombi, och då med fyrhjulsdrift. Den omdiskuterade fronten på BMW:s elbilar med stora njurar ska enligt källorna också bli mindre framträdande hos i5.

BMW har inte bekräftat några detaljer kring en eldriven 5-serie. Men då BMW satsar på en strategi med flera olika drivlinor i samma modell pekar det mesta på att det också kommer helt eldrivna versioner i och med nästa generation av både 5- och 3-serien.

Nästa elbil från BMW blir den stora och lyxiga sedanen i7 som väntas visas snart. Den har redan varit på besök i Sverige för vintertester i Arjeplog i slutet av förra året.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!