Uppgift: facelift av Zeekr 001 på gång nästa år

Carl Undéhn

Carl Undéhn

27 nov 2023

Elbilsmärket Zeekr från Volvos ägare Geely började säljas på den svenska marknaden tidigare i år. Lanseringen sker med två bilar på en gång, shootingbrake-modellen Zeekr 001 och kompaktsuven Zeekr X.

Leveranserna av båda är väntade att dra i gång här i Sverige innan årsskiftet. Men redan nästa år kan det enligt kinesiska medieuppgifter vara på gång med en facelift av Zeekr 001.

Om det då endast handlar om en optisk facelift med ändringar i karossen och inredningen eller även en teknisk uppdatering är oklart. Zeekr i Europa har heller inga kommenterar kring uppgifterna i kinesisk media.

– Vi koncentrerar oss på vår nuvarande modell Zeekr 001 som vi precis har börjat sälja i Sverige och som kommer att säljas i Sverige även 2024, säger Gerald Kahlke som PR-ansvarig för Zeekr Europe.

Zeekr 001 var märkets första modell och lanserades i Kina i slutet av 2021. Sedan dess har den fått sällskap av Sverigeaktuella, samt minibussen Zeekr 009 som ännu endast säljs på den kinesiska marknaden.

Zeekr 001 står ändå för majoriteten av de 150.000 bilar som Zeekr har sålt sedan starten för två år sedan. I år räknar Zeekr med att sälja 140.000 bilar och de närmsta 36 månaderna ska det presenteras sju nya elbilar. För några veckor sedan visade Zeekr sin senaste modell 007.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: