Uppgift: därför sparkades Supercharger-teamet

Carl Undéhn

Carl Undéhn

16 maj 2024

När Tesla i april sa upp 10 procent av sin personal innebar det att omkring 14.000 personer fick lämna företaget. Bland dem även högt uppsatta chefer som Rebecca Tinucci och hela hennes team på 500 personer som ansvarade för laddnätverket med Superchargers.

Något som enligt nya uppgifter påstås ha skett efter ett hastigt beslut av Teslas chef Elon Musk. Det uppger nyhetsbyrån Reuters med hänvisning till flera källor inom Teslas avdelning för laddnätverket. Bakgrunden ska ha varit att Elon Musk inte var nöjd med att Rebecca Tinucci skurit ned mellan 15 och 20 procent av sin personal och krävt fler uppsägningar. När hon under ett möte med Elon Musk vägrade fler nedskärningar ska svaret ha blivit att hon och resten av teamet på 500 personer sparkades.

Beslutet har väckt frågor kring Teslas framtida planer för laddnätverket med Superchargers. De senaste åren har antalet stationer vuxit snabbt och tidigare har Elon Musk påpekat att det måste växa snabbare än försäljningen av bilar.

Tidigare i veckan meddelade Elon Musk på plattformen X att Tesla investerar 500 miljoner dollar för att bygga “tusentals nya laddare” under 2024. Satsningen på 500 miljoner dollar ska däremot enligt Reuters källor vara en betydligt lägre summa än vad som ursprungligen planerats för expansionen av Superchargers i år.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: