Uppgift: så lång räckvidd får eldriven Audi A3

Carl Undéhn

Carl Undéhn

6 jun 2024

Efter att först ha sagt att skiftet till eldrift även innebär att de mindre modellerna slopas ändrade sig Audi. I alla fall delvis, för det var från början oklart var gränsen mellan de stora och mindre modellerna går. Att en eldriven version av A3 kommer är bekräftat, enligt uppgift med lansering 2027.

Tyska Auto Motor Sport presenterar nu fler uppgifter kring modellen, som uppges byggas med en modifierad version av Volkswagenkoncernens nuvarande elbilsplattform MEB. Förutom Volkswagens ID-modeller och Skoda Enyaq används den idag för elsuven Audi Q4 e-tron.

Dagens Audi A3 uppges ersättas med en eldriven version 2027.

MEB ska vidareutveckla till MEB+ och med det maximera möjligheterna med plattformen. Genom det uppges eldrivna Audi A3 få en räckvidd på upp till 70 mil och kunna ladda med 200 kW, vilket är snabbare än hos dagens modeller.

Öppen är frågan om karossens form kommer motsvara dagens Audi A3 eller om det blir en mer högbyggd kompaktsuv när modellen förses med eldrift. Inte heller finns det ännu några uppgifter om effekt. Men med “quattro” som ett starkt varumärke hos Audi kan vi nog räkna med en fyrhjulsdriven version på bekostnad av kortare räckvidd än 70 mil.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!