Uppgift: Volkswagen uppdaterar ID.4 och ID.5 med nya motorn

Carl Undéhn

Carl Undéhn

6 sep 2023

Med sedanen ID.7 lanserade Volkswagen också den nya drivlinan APP550. Den är både mer kraftfull och effektiv än drivlinan som används i dagens ID-modeller. Storleksmässigt ska den ha samma mått, vilket öppnar upp för att sätta in den även i befintliga modeller.

Något som enligt tyska medier nu är på gång för de båda elsuvarna ID.4 och ID.5. Med det ökar antalet hästkrafter hos de bakhjulsdrivna versionerna Pro Performance av ID.4 och ID.5 från 204 till 286 hästkrafter. Även vridmomentet ökar från dagens 310 Nm till 545 Nm.

Volkswagen ID.4

Fyrhjulsdrivna Pro Performance 4Motion får nu 299 hästkrafter, alltså samma som GTX-versionerna tidigare bjöd på. De får med den nya elmotorn bak nu 340 hästkrafter. Med det kommer Volkswagens GTX-modeller upp till samma prestanda som hos Cupras elsuv Tavascan, som redan från start använder den nya motorn.

Förutom högre effekt och vridmoment är den nya elmotorn också mer effektiv. Hur bytet påverkar räckvidden hos ID.4 och ID.5 nämns däremot inte av Volkswagen. Uppdateringen kommer även med en del nyheter på insidan i form av en något omarbetad ratt och senaste operativsystemet 4.0.

Volkswagen uppges börja tillverka de uppdaterade versionerna under hösten och inleda leveranserna kring årsskiftet. Om det även innebär en ändring av priset på ID.4 och ID.5 är ännu oklart.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: