Utökad räckvidd i nya Hyundai Ioniq

Lotta Hedin

Lotta Hedin

3 maj 2019

Artikeln har korrigerats 190503 kl 17:04

Hyundais Ioniq electric har imponerat bland elbilarna på marknaden med en ovanligt låg förbrukning och lång räckvidd i förhållande till sitt batteri.

Nu presenterar Hyundai nästa generations Ioniq, där den helt eldrivna versionen fått ett större batteri: 38.3 kWh, istället för som tidigare 28 kWh. Räckvidden blir därmed längre, och uppskattas till 294 kilometer enligt WLTP.

En ombordladdare på 7,2 kW kommer vara standard. Med en snabbladdare på 100 kW når batteriet enligt Hyundai 80 procent laddning på 54 minuter.

Även interiören har fått en ansiktslyftning. Ratten är försedd med paddlar för att styra graden av regenerering och möjligöra ”one pedal drive”.

Med den nya generationen kommer också ett nytt telematiksystem och smartphone app, BlueLink, för fjärrstyrning av klimatanläggningen, batteristatus-koll, laddningsstyrning, med mera.

De nya bilarna ska också vara utrustade med ett uppgraderat säkerhetspaket, med bland annat fotgängar- och cyklistskydd, trötthetsvarnare och filhållningsassist som standard.

Nya Ioniq electric ska enligt Hyundai Europa bli tillgänglig på marknaden i september 2019. Något pris nämns ännu inte.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!