Varning för den svenska elbilspolitiken

Fredrik Sandberg

Fredrik Sandberg

19 sep 2014

När den senaste statistiken för antalet elbilar i Sverige presenterades på Elbilen i Sverige (som inte är kopplad till tidningen), slog man på stora trumman och gick ut med ett pressmeddelande:

  • PRESSMEDDELANDE

    Hög tillväxt för laddbara fordon i augusti

    Under augusti ökade antalet laddbara fordon i Sverige med 541, vilket är den näst högsta ökningen någonsin. Det totala beståndet uppgick i slutet av augusti till 6 355 fordon.

Och det låter ju förträffligt. Den näst högst ökningen någonsin och man kan även se en dramatisk ökning, procentuellt de senaste åren. 137 procentig ökning. Även om vi på Tidningen Elbilen i Sverige naturligtvis ser positivt på detta och anser att ökningen kommer att fortsätta i dramatisk takt, framför allt när det har bildats en regering som kan få igenom den elbilspolitik som det pratades om innan valet, så ger det onekligen lite perspektiv på saken när Norsk Elbilforening på sin Facebook-sida länkar till samma statistik med orden: ”Så kan det gå om den norska elbilspolitiken skärs av för tidigt.” 

Föregångslandet Norge har visat hur en visionär politik för renare städer och bättre luft kan se ut. Låt oss hoppas att våra folkvalda tar i från tårna och blickar västerut, när de spikar landets budget.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: