Volvo lastvagnar får in ny stororder på eldrivna lastbilar

Carl Undéhn

Carl Undéhn

18 mar 2024

Volvo Lastvagnar slog rekord förra året. Både vad gäller i leveransen av fordon totalt och för eldrivna lastbilar, som ökade med 256 procent. I år räknar tillverkaren med mindre efterfrågan på sina lastbilar och 250 deltidsanställda får inga förlängda avtal.

Men nu meddelas att Volvo Lastvagnar fått in en stororder på 100 exemplar av de eldrivna modellerna FH Electric och FM Electric. Med batteripaket på upp till 540 kWh har båda modeller en räckvidd på 30 mil. Eller längre än så, vilket ett test av FH Electric visade.

Beställaren är logistikföretaget DFDS som redan har ett stort antal eldrivna lastbilar från Volvo. Med tillskottet på ytterligare 100 stycken från Volvo kommer det totala antalet hos DFDS uppgå till 225 stycken.

– Jag är väldigt stolt över att fortsätta vårt nära samarbete med DFDS. Beställningen på ytterligare 100 ellastbilar är ett bevis på DFDS förtroende för Volvo. Deras stora flotta av ellastbilar visar att utsläppsfria transporter är en konkurrenskraftig lösning här och nu, säger Roger Alm som är vd för Volvo Lastvagnar.

Redan idag kör DFDS eldrivna modeller från Volvo här i Sverige. En del av dem även till Volvos lastbilsfabrik i Tuve utanför Göteborg. Men de är också planerade att användas för trafik i Danmark, Belgien och Nederländerna. Även de nya eldrivna modellerna kommer sättas in i trafik på svenska vägar, samt i Storbritannien, Irland, Belgien och Nederläderna.  

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: