VW:s elbil testas på allmän väg

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

16 dec 2018

Volkswagens första bil i ID-serien kommer inte förrän nästa år. Redan nu har den tyska biltillverkaren låtit journalister provköra elbilen.

Basversionen kommer enligt företaget att kosta ungefär lika mycket som en dieseldriven Golf – att som motorjournalist få provköra den redan nu måste vara obetalbart. Brittiska Top Gear fick chansen när VW skickade ett av sina testfordon till Sydafrika.

Som testkörning ska det inte ha varit mycket att hänga i julgranen. Bilen är – som förväntat – tyst och accelerationssnabb när det slår om till grönt. Produktionsbilen kommer att göra noll till hundra på omkring nio sekunder, tror motortidningens journalist. Ännu finns ingen officiell känsla. Styrningen känns som ett datorspel och väghållningen är utan anmärkning, även om en hel del finjustering återstår.

Bilen är lika stor som en Golf, men inuti känns den rymligare, skriver Top Gear. Redan nu kan de slå fast att den i många avseenden blir en bättre bil än Golf.

Sydafrikabesöket gick inte obemärkt förbi, då den kraftigt maskerade bilen testades på allmän väg i trakterna kring Kapstaden. En av alla som såg bilen var Teo Calitz, @Theolitz på Twitter.

VW beställer batterier för 500 miljarder

VW uppges satsa på aggressiv prissättning

VW:s elbil slår alla rekord

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!