Xpeng debuterar med sedanen P5 i Sverige

Carl Undéhn

Carl Undéhn

10 mar 2022

Xpeng öppnade nyligen ett Experience Center i Westfield Mall of Scandinavia norr om Stockholm. Där visades sedanen P5 samt en specialversion av den större P7. Nu står det klart att Xpeng P5 också blir den första modellen som lanseras när det kinesiska märket börjar säljas här i Sverige.

Drivlinan är samma som i elsuven Xpeng G3, som redan säljs i Norge. P5 är bakhjulsdriven och har ett batteripaket på 66 kWh som ger en räckvidd på 46,5 mil enligt WLTP. I sedanens bagage ryms det 450 liter, vilket alltså är något mer än de 425 liter som går in i Tesla Model 3.

När bilen presenterades för den kinesiska marknaden erbjöds den med tre olika batteristorlekar. Men i alla fall vid lanseringen ser det alltså ut att endast finns en storlek att välja.

Xpeng P5

P5 kommer också med Xpengs egenutvecklade förarassistent Xpilot i version 2.5. Nyligen visade Xpeng upp den kommande elsuven G9 som får version 4.0 av Xpilot som lovar självkörning i ”alla situationer”.

– Det är tydligt att intresset för XPENG är stort hos svenskarna. Många har besökt butiken och velat för-reservera sin egen XPENG P5, säger Elvis Cheng som är chef för Xpeng i Norden.

Priset avslöjas inte, men Xpeng börjar nu ta emot icke bindande reservationer av P5 på sin hemsida och kommer börja erbjuda provkörningar under andra kvartalet i år.  I Norge säljs även den större sedanen P7. Om den kommer erbjudas till svenska kunder och när är ännu oklart.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: