Bilder uppges visa BMW:s elsuv för Neue Klasse

Carl Undéhn

Carl Undéhn

22 nov 2023

I flera år har BMW talat om Neue Klasse, samlingsnamnet på den nya generationen av elbilar de ska lansera 2025. Egentligen handlar det alltså om en ny plattform och en ny generation batterier, som precis som hos Tesla har en cylindrisk form.

Vid bilmässan IAA visade BMW ett koncept på Neue Klasse i form av en sedan. Att en eldriven version av 3-serien blir först ut på Neue Klasse är bekräftat, men det lovas även vad som beskrivs som en sportig elsuv.

Nu har det dykt upp bilder på nätet med vad som påstås visa elsuven. Den väntas då ersätta dagens iX3 och därför få en längd på omkring 4,7 meter.

Bilen vi får ”se” på bilderna är ordentligt maskerad. Hur mycket eller om något av det mer avskalade designspråket som visades med konceptet Neue Klasse tidigare i år har lyfts över till elsuven är svårt att avgöra.

Med en ganska platt och hög front ser det inte ut som att karossformen är skapad för ett så lågt luftmotstånd som möjligt. Men även formen kan vara en maskering och hur BMW väljer att utforma sin klassiska grill som vuxit allt mer på senare år återstår att se.

I september visade BMW upp konceptet Neue Klasse.

Vad som faktiskt går att se är lite av strålkastarna fram som ger intryck av att vara smalare än hos dagens iX3. På sidan av bilen syns också att den nya suven får infällda handtag.

Några detaljer om drivlina, batteri eller räckvidd finns ännu inte. När vi besökte BMW i somras fick vi däremot veta att Neue Klasse kommer med 800-voltsteknik för laddning på upp till 270 kW. Med fokus på effektivitete med en ny generation av både drivlina och batterier uppger BMW att bilarna inom Neue Klasse får 30 procent längre räckvidd jämfört med dagens modeller.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: