BYD pressar priset med mindre version av Atto 3

Carl Undéhn

Carl Undéhn

5 feb 2024

Flera av de nya kinesiska märkena som börjat säljas här de senaste åren har lanserats på den svenska marknaden med modeller i de övre segmenten. Trenden har varit att de kinesiska bilarna oftare har velat konkurrera med teknik än låga priser.

Men nu är BYD vara på väg att lansera en mindre version av elsuven Atto 3 som ser ut att kunna få en riktigt pressad prislapp. I Kina har det släppts bilder på den 4,31 meter långa modellen Yuan Up som där uppges få ett pris från 100.000 yuan, vilket motsvarar knappt 150.000 kronor.

Riktigt så lågt pris kan vi nog inte räkna med när modellen kommer hit. Men det är tydligt att BYD med den nya elsuven har fokuset inställt på att konkurrera med priset.

BYD Yuan Up delar teknik med Atto 3 som säljs här och kommer erbjudas med två batteristorlekar. Med ett batteri på 32 kWh blir räckvidden enligt den kinesiska körcykeln 30 mil, med det större batteriet på 45 kWh anges körsträckan till 40 mil.

BYD Yuan Up ska även erbjudas med två olika elmotorer med antingen 95 eller 177 hästkrafter. Modellen ska börja säljas i Kina i mars och det finns ännu inga uppgifter om när Yuan Up kommer hit.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!