Citroën C3 Aircross – kompakt elsuv med plats för sju

Carl Undéhn

Carl Undéhn

18 apr 2024

När Citroën nu uppdaterar sin C3 Aircross står det klart att den även kommer erbjudas med eldrift. Några detaljer kring drivlina, batteri och räckvidd ges ännu inte. Däremot att den byggs med tillverkarens Smart Car-plattform och kommer därmed dela teknik med nya Opel Frontera. Smart Car-plattformen används också för Citroën ë-C3, sin just nu är Sveriges billigaste elbil. Det kan betyda att eldrivna C3 Aircross får samma elmotor med 113 hästkrafter och ett LFP-batteri på 44 kWh, som hos ë-C3 ger en räckvidd på 32 mil.

Säkert är i alla fall att det kommer finnas plats för sju personer på insidan. För det har nya C3 Aircross vuxit med 24 centimeter jämfört med föregående generation. Ändå mäter den endast 4,39 meter på längden, vilket gör den till en kortvuxen modell jämfört med andra sjusitsiga elsuvar. Hur lång hjulbasen är nämns inte och benutrymmet med tre sätesrader blir kanske inte bäst i klassen.

Några bilder av insidan har ännu inte släppts, men utsidan har C3 Aircross fått Citroëns nya designspråk. Pris och detaljer ska släppas till sommaren då det även ska gå att beställa bilen.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: